Slik kan det gjøres

FAMILIETUREN OG 60-ÅRSFEIRING!
Slik kan det gjøres:

Kjære Solfrid & Co, Vi vil aller først få takke for en fantastisk ferie og arrangement som startet ved vårt møte i fjor under reiselivsmessen.

Baby på Tanzania-tur: Det ble et bra valg! Vårt følge bestod jo av 5 voksne samt lille Josefine på 7 mndr og det var ikke måte på til advarsler/betenkeligheter foreldrene fikk høre fra helsestasjon og andre hvor farlig og problematisk det ville være å reise til Tanzania / Zanzibar med en så liten skapning. Men takket være god planlegging og bl.a. fantastisk oppfølging fra dere fungerte dette helt utmerket! Nok bleier, medbrakt grøtpulver, solhatt, reisevannkoker (veldig smart for all sikkerhets skyld!) osv gjorde at turen og opplevelsene ble fantastiske – også for foreldrene! Bomani var en drøm – noe helt annerledes, fri for masseturisme.

Herlig å våkne opp til klirring av kopper og varmt vann og kaffe som ble servert på terrassen hver morgen. Stranden var også et område hvor opplevelsene stod i kø -geiter og kuer passerer mens vi nyter utsikten til mangroveskogen – de lokale fiskerne kommer inn med fangsten i sine utrolige trekanoer og vi hilser på barn og voksne som passerer. Dagene gikk som en drøm etter flotte seilturer i lokale båter, strandhugg i Bomani Beach’s nye båt sammen med Solfrid. Har ikke opplevd maken til sandstrand noe sted.

BADETUR i lagunen med Bomanis båt, mens JOSEFINE møter “medisinmannen” i landsbyen – og en av de lokale, jevnaldrende på stedet. Seiltur i lagunen utenfor BOMANI, med strandhugg på en av øyene. For ikke å glemme Bagamoyo og  dets historie.

Landsbyvandring:

En av de mange opplevelser var besøket i landsbyen hvor vi bl.a. fikk treffe denlokale medisinmannen som ga oss mye informasjon om hvordan han arbeidet. Det var jo ganske varmt under turen og kravet om væskepåfyll presset på. Det endte med et besøk i
den lokale puben. Eieren var riktignok ikke tilstede, men dette ordnet manager og Solfrid uten problem. Vi fikk slukket tørsten alle sammen – inkludert Josefine!!

Jubileumsfeiring, et av høydepunktene var13. oktober da Harald fylte 60 år. Etter middagen kom dansere og lokale musikere fra landsbyen stilte opp med et forrykende show. Tusen takk til Solfrid og hennes flotte stab som gjorde dagen
uforglemmelig for meg.

Det var ikke fritt for at en tåre eller to presset seg frem den kvelden. I tillegg hadde Bomani Beach besøk av BFF Family fra Norge som spilte sammen med lokalorkesteret. (dette har jo blitt lagt ut på YouTube BFFamily & Bomani Music). Veldig moro !!

Safari til Selous Game Reserve.

Etter 6 dager på Bomani reiste vi med Joseph til Rufiji River Camp – en reise som startet kl 0600 og tok ca 7 timer. I motsetning til å fly direkte inn til campen som sikkert også var mulig, var dette en reise som var helt spesiell og ga oss umettelige inntrykk av landet – sett fra bil i hvert fall. Det startet riktignok med en punktering som  Joseph ordnet uten et problem. Tror ikke det var første gang dette har skjedd.
Det ble slutt på asfalten og etter noen timer på en  humpete, støvete vei gjennom små landsbyer kom vi frem til Rufiji river. Aldri har vel en kald Kilimanjaro (øl – red. anm.) smakt så fortreffelig. Dette var luksus allright! Vi var så heldige å få familieteltet som var helt nytt – separate bad, utrolig delikat og vakkert.

At flodhestene gjorde sitt fornødne rett utenfor teltene om natten og tidlig kveld var faktisk veldig eksotisk. Heldigvis var det en herlig samling masaier som passet på oss etter at solen var gått ned. Båtsafari med den lokale guide i solnedgangen kunne heller ikke ha vært bedre. Joseph arrangerte også turer (game drive – red. anm.)i Selous Game park. Han har virkelig mye kunnskap til denne parken og var en utrolig læremester. Tusen takk til Joseph – igjen…….

Zanzibar

Alt har en slutt, men ennå har vi Zanzibar igjen på listen. Fra den lokale flystripen reiste vi til Zanzibar med Kjetil – jo da, norsk bushflyger i Tanzania. Det var en herlig tur og undertegnede som for utrolig mange år siden tok ”flylappen” i USA og ikke flydd selv noe særlig etter det, fikk den store glede av å sitte i høyresetet på denne 14 seteren til Zanzibar. Under oss lå Bomani Beach men jeg tror ikke Solfrid &Co. så oss da vi vinket. 😉

Igjen ble vi møtt av Solfrid’s flotte agenter som tok oss trygt til Mtoni Hotel. Med såpass mange i familien var dette et helt perfekt hotell/leilighet med flere soverom og bad. Det var riktignok et problem de første to nettene med vakthunden til hotellet’s Manager som bjeffet,- hunden altså,- fra 24.00 til 04.30 i to netter og holdt oss våkne. Manageren bodde i nabohuset men etter å ha gitt klar beskjed til resepsjonen halv 5 en morgen ble det slutt på dette. Dette var for øvrig det eneste negative vi har å utsette på under dette besøket. Hotellets beach restaurant med dets sjarmerende personale var jo en opplevelse.
Det ble et par ”candle light dinners” der ja.

Nicolai og Frode hadde arrangert med havfiske som 60 årspresang til meg.For en opplevelse! Vi fikk en dorado og king fish på ca 12 – 13 kg. Det virket som en drøm å være der ute. Agentene var veldig påpasselige og viste stort ansvar – passet på oss til minste detalj. Dette var bra! Dessverre fikk vi litt dårlig tid siste dagen da vi også skulle reise hjem men vi fikk sett mye av Stone Town og andre severdigheter. Tror nok at Zanzibar igjen må besøkes, men da med et par dager ekstra, vil jeg tro.

På avreisedagen hadde vi ca 5 timer å vente i Dar til flyet vårt gikk. Solfrid hadde anbefalt oss å ta en middag i solnedgangen på Sea Cliff hotell/restaurant.Dette gjorde vi og dette er noe som varmt kan anbefales.En kjempeservice, god mat, fornuftig pris og igjen utrolig service og så var i grunnen Haralds 60 års feiring med familien over men dette var en reise utenom det vanlige – mye takket være Solfrid’s flotte stab !!!!!!!!!

Harald & Ellen Nicolai, Anniken & Frode & Josefine

Leave a Comment